Voor het onderhoud van je fiets kun je terecht bij Bike Nation. In de werkplaats staat vakmanschap voorop. Je gaat niet naar huis voor je 100 % tevreden bent.

Wij zijn officieel Fox service en test center! Wil je een nieuwe Fox 2016 vork uitproberen dan kan dat met een van onze test vorken – TALAS 34 150-120 of TALAS 36 160-130.

Bike Nation is gespecialiseerd in onderhoud, revisie en afstelling van verschillende merken voorvorken en achterdempers.

 

 

 

Basis onderhoud voorvork (ca. 50 uur):

Controle van de werking + instellingen van de vork. De onderbenen worden losgemaakt en alles wordt schoongemaakt zodat we zeker zijn dat je vork binnenin volledig schoon is. Ook de stofkappen worden schoongemaakt. Vork wordt opnieuw gemonteerd en voorzien van de juiste hoeveelheid nieuwe olie. Controle van de werking en instellingen van de vork.

 

Jaarlijks onderhoud voorvork (ca.100 uur):

Idem basis onderhoud + we plaatsen nieuwe stofkappen, een nieuwe dichting op de luchtzuiger en nieuwe Float fluid (speciale olie voor de luchtkamer) in de luchtkamer.

 

Volledig onderhoud voorvork (ca. 200 uur):

Idem jaarlijks onderhoud + revisie cartridge. Oliepatroon (cartridge) wordt volledig gedemonteerd, alles wordt schoon gemaakt en alle dichtingen (O-ringen, bladder, sealhead: afhankelijk van het type vork) worden vervangen.

 

TALAS vorken:

Bij de vorken met instelbare veerweg zullen we na het 2e jaar (of 3e jaar, afhankelijk van de algemene staat van de vork) het Talas systeem reviseren om een goede werking van deze instelling te behouden.

 

Onderhoud achterdemper (ca. 30 uur):

Controle van de werking + instellingen van de achterdemper. Demper wordt volledig gedemonteerd, alles wordt schoongemaakt + visuele controle van alle onderdelen. Demper word opnieuw gemonteerd met nieuwe dichtingen in de luchtkamer. We controleren de scharnierpunten van de demper op slijtage en zullen deze vervangen indien vereist.